Voimistelun voi aloittaa STVK:ssa jo parivuotiaana. Naperoklubi on 2–3-vuotiaille tarkoitettu jumppakoulu yhdessä äidin, isän, kummin, mummin tai muun lapselle läheisen aikuisen kanssa. Naperoklubissa liikutaan iloisesti ja monipuolisesti telinevoimistelun keinoin.
Toiminnan tavoitteena on:
Voit ilmoittaa lapsesi harrasteryhmään kesken kauden, mikäli valitsemassasi ryhmässä on tilaa.
2–3-vuotiaiden Naperoklubissa ja 4–6-vuotiaiden Temppuklubissa shortsit ja t-paita ovat sopiva asu, tytöillä voi olla myös voimistelupuku. Tunneilla ollaan paljain jaloin.
Kouluikäisten harrasteryhmissä treenatessa tytöille suositellaan voimistelupukua, jonka kanssa voi käyttää halutessaan shortseja. Poikien treeniasu on shortsit ja t-paita tai voimistelupaita.
Temppuklubi on tarkoitettu 4–6-vuotiaille tytöille ja pojille.
Temppuklubissa opetellaan liikunallisten taitojen lisäksi sosiaalisia taitoja ja ryhmässä toimimista. Temppariin voi tulla kokeilemaan telinevoimisteluharrastuksen aloittamista kokeilukerralle, jonka jälkeen saa harjoitusmaksun takaisin niin halutessaan. Tällöin veloitamme vain 20 euron käsittelymaksun. Kokeilukerran aikana huomataan, onko lapsi valmis jäämään tunnille ilman vanhempaa ja viihtyykö hän harrastuksen parissa ja sopeutuuko hän ryhmään.
Seuran jäsenmaksua ei palauteta.
Kaikki STVK:n temppuklubilaiset, naperoklubilaiset ja muut harrasteryhmäläiset on vakuutettu Pohjolan ja Voimisteluliiton Jumppaturva-vakuutuksella, joka on harrastejumppareiden tapaturmavakuutus. Vakuutus korvaa esimerkiksi harjoituksissa, esiintymisissä ja näytöksissä sattuneet tapaturmat ilman omavastuuta.
Jumppaturva-vakuutus ei koske kilparyhmissä ja harrastekilparyhmissä voimistelevia. Näillä voimistelijoilla tulee olla joko Suomen Voimisteluliiton kautta hankittu vakuutus tai oma vakuutus, joka on voimassa harjoituksissa ja kilpailuissa.
Uudet voimistelijat valitaan kilparyhmiin erillisessä testissä, joka järjestetään aina touko-kesäkuussa ja usein myös marras-joulukuussa. Mikäli haluaa aloittaa kilpavoimistelun STVK:ssa poikkeuksellisesti muuna aikana, tulee olla yhteydessä toimitusjohtajaan.
Lue lisää kilparyhmävalinnoista.
Jumppaturva-vakuutus ei koske kilparyhmissä ja harrastekilparyhmissä voimistelevia. Näillä voimistelijoilla tulee olla joko Suomen Voimisteluliiton kautta hankittu vakuutus tai oma vakuutus, joka on voimassa harjoituksissa ja kilpailuissa.
Seuran asusteet ja muut varusteet, poislukien kilpavoimistelujoiden voimisteluasut, tilataan suoraan Seurashopin kautta.
Toinen linja 27, 00530 Helsinki
email: asiakaspalvelu@seurashop.fi
p. 040 256 7227
STVK:n seuratuotteet.
Seuran voimisteluasut hankitaan Gymnastican kautta. Yhteistilaus tehdään yleensä sekä kevät- että syyskauden alussa. G-merkkiset pukuja voi käydä sovittamassa Gymnasticassa (Fredrikinkatu 22, 00120 Helsinki).
Yksittäisten asujen tilauksesta voi kysyä Gymnasticasta. Seurallakin saattaa olla toimistolla muutama ylimääräinen uusi puku. STVK:n kirppikseltä Facebookissa voi ostaa käytettyjä asuja.
Ohjelma leirillä alkaa arkipäivisin aamuyhdeksältä, mutta ohjaajia on paikalla jo klo 08.30 alkaen.
Leiriläiset jaetaan kahteen ryhmään, joista toinen aloittaa päivän voimistelulla Kisahallilla ja toinen yleisurheilulla Eläintarhan kentällä.
Sekä Kisahallilla että Eläintarhan kentällä liikutaan pääsääntöisesti pienryhmissä, joissa on omat ohjaajat.
Leiriläiset syövät yhteisen lounaan kello 11.30–12.30, jonka jälkeen ryhmät vaihtavat harjoituspaikkaa ja lajia.
Ohjattu osuus päättyy klo 15.00, mutta ohjaajia on paikalla klo 15.30 saakka.
Lapsi noudetaan eri paikasta kuin missä päivä alkoi.
Sporttileirin esittelyvideolla on kuvattu toimintaa leirillä.
Leiriläiset syövät lounaan Eläintarhan kentän kahviossa, jossa tarjoillaan lämmin ateria.
Erityisruokavalioista laktoositon, munaton, pähkinätön ja kasvisruokavaliot pystytään huomioimaan, muissa tapauksissa suosittelemme omia eväitä. Erityisruokavaliosta tulee ilmoittaa ilmoittautumislomakkeella.
Kahviosta voi myös ostaa pientä purtavaa ja juotavaa.
Leirin ohjaajat valvovat aina lounaan yhteydessä olevan siirtymisen Kisahallilta Eläintarhaan ja päinvastoin.
Ohjaajina on STVK:n ja HKV:n valmentajia ja urheilijoita, jotka tuntevat oman lajinsa hyvin. Heillä on myös koulutusta ja kokemusta lasten ja nuorten ohjaamiseen.
Nuorimmat leirille osallistujat ovat esikoululaisia, jotka menevät syksyllä kouluun.
Aikaisempaa kokemusta telinevoimistelusta tai yleisurheilusta ei tarvita. Leirillä urheillaan rennosti ja leikkimielisesti.
Leirillä ei ole kilpaurheiluvalmennusta eikä fyysinen rasittavuus ole liiallista.
Kaikki osallistujat saavat itselleen sopivia haasteita ja oppivat uutta.
Yleisurheilussa tarvitaan lenkkarit ja sään mukainen ulkoliikuntavarustus. Telinevoimistelua harjoitellaan sisäliikuntavarustuksessa ilman kenkiä ja sukkia.
Vesipullo on hyvä olla mukana.
Paikka leirillä varmistetaan maksamalla sähköpostilla tuleva lasku eräpäivään mennessä.
Lasku lähetetään ilmoittautumisen yhteydessä. Maksuaikaa on kaksi viikkoa.
Osallistumisen voi peruuttaa sähköpostitse maksutta kuukautta ennen ensimmäistä leiripäivää. Jos osallistumisen peruuttaa myöhemmin, laskutamme puolet leirimaksusta.
Jos peruutuksen tekee vasta kun leiri on alkanut, leirimaksu peritään kokonaan.
Jos osallistumista ei peruuta, leirimaksu peritään kokonaan vaikka leirille ei osallistuttaisikaan.
Olympialaisissa kilpaillaan 60 metrin juoksussa, pituushypyssä, turbokeihään heitossa tai kuulantyönnössä ja ketteryysradalla.
Leiriläiset jaetaan sarjoihin sukupuolen ja iän mukaan.
Sarjojen kolme parasta palkitaan mitaleilla ja kaikki muutkin osallistujat palkitaan.
Vanhemmat ovat tervetulleita seuraamaan olympialaisia.
Olympialaispäivä päättyy Eläintarhan kentällä palkintojenjaon jälkeen noin klo 15.
Jos leiriläinen ei vielä ole STVK:n jäsen, niin leirin hinta sisältää jäsenmaksun kuluvalle kaudelle.
Leirin päätteeksi kaikki osallistujat saavat ohjeet STVK:n harrasteryhmiin ilmoittautumiseksi.
Ilmoittautuminen tapahtuu STVK:n nettisivuilla keväästä eteenpäin ja kursseille voi ilmoittautua jo ennen leiriä.