Valmentajat

STVK:n haluaa tarjota Suomen parasta telinevoimisteluvalmennusta. Telinevoimistelu on ohjattua lajiharjoittelua, jossa valmentajan ammattitaito on ratkaisevassa asemassa. Ilman huipputason ammattivalmentajia voimistelijat eivät pääse niin hyviin tuloksiin kuin on mahdollista.

Lyova Harutyunyan on seuran päävalmentaja. Hänen lisäkseen myös Maxim Podobed, Ida Laakkonen ja Tigran Melkonyan valmentavat Top Teamia. Lilja Hämäläinen ja Olena Polishchuk valmentavat nuorempia kilpatyttöjä ja Sana Wahab Marif on poikien kilparyhmien valmentaja. Lisäksi Seidi Kauppi valmentaa yhtä tyttöjen kilparyhmää.

 

Lyova

Lyova Harutyunyan on STVK:n päävalmentaja ja valtakunnallinen naisten telinevoimistelun maajoukkueringin vastuuvalmentaja.

Lyova aloitti voimistelun 6-vuotiaana kotikaupungissaan Artashatissa, Armeniassa ja pääsi juniorimaajoukkueeseen 10-vuotiaana. Kun Lyova muutti pääkaupunki Jerevaniin, hänen valmentajanaan toimi mm. olympiamitalisti Edvard Mikayelyan. Menestyksekkään uransa aikana Lyova on voittanut mm. Armenian mestaruuden kuusiottelussa ja Neuvostoliiton joukkuemestaruuden junioreissa. Lisäksi hän on kilpaillut aktiivisesti kansainvälisellä tasolla mm. EM-kilpailuissa.

Lyova on valmistunut urheiluyliopistosta 1998 ja valmentanut opintojensa ohella naistelinevoimistelijoita ensin Jerevanissa ja valmistuttuaan Donin Rostovin huippuvoimistelukeskuksessa.

Lyova aloitti STVK:ssa vuonna 2003. Lyovan valmennettavista Isabella Ahlblad, Elina Ahmala, Aino Aura, Kiira Kokko, Maija Leinonen, Annina Muilu, Isabella Muilu ja Erika Pakkala ovat saavuttaneet naisten tai juniorien Suomen mestaruuden neliottelussa tai eri telineillä. Lyovan valmentamat tytöt ovat voittaneet myös joukkueiden Suomen mestaruuden. Hänen voimistelijansa ovat edustaneet Suomea kansainvälisissä arvokisoissa MM-kisoja myöten.

Lyovan tavoitteena on auttaa uusia nuoria voimistelijoita menestykseen ja saada tuloksia myös kansainvälisellä tasolla. Hän haluaa kehittyä valmentajana ja on aina valmis oppimaan uutta.

 

 

Päävalmentaja Lyova Harutyunyan

Ida

Ida Laakkonen on aloittanut naisten telinevoimistelun valmentamisen Espoon Telinetaitureissa vuonna 2008. Hän on suorittanut voimisteluvalmentajan lajitutkinnon III-tason ja on valmistumassa ammattivalmentajaksi. Lisäksi Ida toimii tuomarina. Hän on valmentanut maajoukkueleireillä, minoreissa ja alueminoreissa ja on itse telinevoimistellut sekä Kaliforniassa että Suomessa.

Ida Laakkonen

Lilja

Lilja Hämäläinen on STVK:n kilpatyttöjen valmentaja. Hän on kotoisin Petroskoista ja on suorittanut entisessä kotimaassaan telinevoimisteluvalmentajan korkeakoulututkinnon. Hän valmensi telinevoimistelijoita Neuvostoliitossa ja Venäjällä vuodesta 1972 ja toimi myös arvostettuna tuomarina.

Lilja on ollut STVK:ssa valmentajana vuodesta 2000. Hänen valmennettavansa, kuten Erika Pakkala, Elina Ahmala ja Isabella Ahlblad ovat voittaneet useita naisten ja juniorien Suomen mestaruuksia. Tällä hetkellä Liljan henkilökohtaisessa valmennuksessa on lähes 20 STVK:n kilparyhmien tyttöä.

Liljan voimistelijat tunnetaan suorituspuhtaudesta ja hyvästä tekniikasta. Hän panostaa perusvoimistelun sekä tekniikan lisäksi voima- ja liikkuvuusharjoitteluun. Lilja jaksaa tehdä pitkäjänteistä työtä kehittääkseen nuorille voimistelijoille vahvan tekniikan, jonka päälle on helppo rakentaa uusia, entistä vaikeampia liikkeitä.

Voimistelijat arvostavat Liljan vaativaa valmennustyyliä ja rehellistä palautetta suuresti. Lilja on sydämellinen ihminen, joka ajattelee aina johdonmukaisesti voimistelijan parasta. Hän rakentaa tyttöjen kesken vahvaa ryhmähenkeä ja yhteenkuuluvaisuutta. 

 

Lilja Hämäläinen

Maxim

Maxim on valmistunut Tšeljabinskin pedagogisen yliopiston voimisteluosastolta vuonna 2001, jonka jälkeen hän valmensi telinevoimistelijoita Venäjällä. Maxim muutti Suomeen vuonna 2005 ja toimi valmentajana ja päävalmentajana Espoon Telinetaitureissa. STVK:ssa Maxim aloitti vuoden 2018 alussa. 

Maxim on ollut pitkään valmentajana myös Suomen naisten telinevoimistelun maajoukkueringissä ja valmentanut useita voimistelijoitaan aina kansainvälisiin kilpailuihin saakka. 

 

Maxim Podobed

Olena

Olena Polishchuk toimii STVK:n nuorten kilpatyttöjen valmentajana. Hän on kotoisin Ukrainasta ja aloitti voimistelun 5-vuotiaana kotikaupungissaan Lvovissa. Pitkän ja menestyksekkään kilpauransa aikana hän eteni Neuvostoliiton juniorimaajoukkueeseen ja Ukrainan maajoukkueeseen. Hän aloitti valmentamisen vuonna 1989 aloittaessaan opinnot urheiluyliopistossa. Olenan valmennettavat ovat voittaneet juniorisarjoissa Ukrainan mestaruuksia ja kilpailleet Ukrainan juniorimaajoukkueessa.

Suomessa Olena aloitti valmentajana vuonna 2011 ja STVK:ssa vuonna 2014. Nyt hänellä on valmennettavanaan yli 20 tyttöä B-D-luokissa.

Olena on lämminsydäminen ja pidetty valmentaja, joka valmentaa tyttöjään ystävällisellä mutta määrätietoisella otteella. Hän seuraa aktiivisesti lajia ja haluaa tarjota laadukasta ja monipuolista
valmennusta kannustavassa ilmapiirissä.

Olena Polishchuk

Sana

Sana Wahab Marif on kotoisin Irakin kurdialueelta, Sulaymaniyahin kaupungista. Hän harrasti kilpavoimistelua 15 vuotta ja voimisteli mm. nuorten maajoukkueessa.

Sana on muuttanut Suomeen vuonna 2004 ja suorittanut liikunnanohjaajan koulutuksen Pajulahdessa, Voimisteluliiton valmentajakoulutuksen sekä lasten ja nuorten ohjaajakoulutuksen. Lisäksi hän on suorittanut tuomarikoulutuksen.

Suomessa Sana on valmentanut kilpa- ja harrastevoimistelijoita vuodesta 2006 alkaen ja osallistunut useiden maajoukkuevoimistelijoiden valmennukseen. STVK:ssa Sana valmentaa poikien kilpa- ja esikilparyhmiä. Tavoitteena on valmentaa poikia kansainväliseen menestykseen.

Sana harrastaa valmennustietojen ja -taitojen kehittämistä ja lenkkeilyä jackrussellinterrierinsä kanssa.

 

 

Sana Wahab Marif

Tigran

Tigran Melkonyan valmentaa STVK:ssa Top Teamia ja osallistuu aktiivisesti myös muiden kilparyhmien valmennukseen. Hän on kotoisin Armenian pääkaupungista Jerevanista ja voimistellut kilpaa 15 vuotta. Tigran on voittanut mm. Neuvostoliiton juniorien mestaruuden ja useita Armenian mestaruuksia.

Tigran on valmistunut valtion urheiluyliopistosta ja täydennyskouluttautunut myös Suomessa. Valmentajana hän on toiminut Armeniassa viisi vuotta ja Suomessa vuodesta 2004 saakka. Hän on opiskellut myös suomen kieltä ja suorittanut keskitason kielitutkinnon.

Tigranin valmentamista voimistelijoista Maija Leinonen on voittanut neliottelussa, puomilla ja nojapuilla Suomen mestaruuden, junioreissa neliottelun Suomen mestaruuden ja edustanut Suomea kansainvälisissä arvokisoissa. Muita maajoukkuetason valmennettavia ovat nykyisen STVK:n Top Teamin ohella olleet mm. Mari Anttila, Linda Finell, Vilja Grundström, Mila Hälinen, Emmi Kuronen, Nea Kinnunen, Camilla Linden ja Eeva Tervomaa. Tigranin valmennettavat ovat voittaneet myös kaksi naisten Suomen mestaruutta joukkuekilpailussa.

Tigranin tavoitteena on nostaa Suomen kilpatelinevoimistelun tasoa niin, että menestyisimme kansainvälisissä kilpailuissa, alkuun saamalla voimistelijoita EM-kisojen finaaleihin ja myöhemmin menestymällä myös MM-kisoissa ja olympialaisissa.

Tigran Melkonyan