Lisenssit ja vakuutukset

Suomen Voimisteluliiton yleisten kilpailusääntöjen perusteella jokaisella Voimisteluliiton alaisiin kilpailuihin osallistuvalla urheilijalla on oltava voimassaoleva kilpailulupa eli lisenssi. Lisenssitöntä voimistelijaa ei voi ilmoittaa kilpailuihin. Lisenssikausi alkaa 1.9. ja loppuu seuraavana vuonna 31.8.

Mikäli voimistelija ei osallistu esimerkiksi nuoren ikänsä takia varsinaisiin luokkakilpailuihin, hän voi hankkia merkittävästi halvemman Stara-lisenssin ja siihen liittyvän vakuutuksen. Stara-lisenssi on pakollinen, jos voimistelija osallistuu luokkakilpailuja edeltävään Stara-tapahtumaan.

Kaudella 1.9.2017 - 31.8.2018 STVK:n kilpavoimistelijat hankkivat lisenssit seuraavasti
 

  • 2012 syntyneet kilparyhmäläiset: ei lisenssiä
  • 2011 syntyneet kilparyhmäläiset: Stara-lisenssi
  • 2010 syntyneet ja vanhemmat kilparyhmäläiset: Kilpalisenssi A
  • Kilpailuihin jo osallistuneet harrastekilparyhmäläiset: Kilpalisenssi A
  • Kilpailuihin vielä  osallistumattomat harrastekilparyhmäläiset: Kysy valmentajalta onko Kilpalisenssi A vai Stara-lisenssi oikea valinta
  • Tuomarit ja valmentajat: Tuomari- tai valmentajalisenssi.

Mikäli lisenssin valinnasta on epävarmuutta, voit varmistaa omalta valmentajalta tai toiminnanjohtajalta minkä lisenssin urheilija tarvitsee. Lisäksi lisenssiä ostettaessa pitää tietää, ostetaanko lisenssi Voimisteluliiton suosittelemalla OP Vakuutuksen Sporttiturva-vakuutuksella vai onko urheilijalla olemassa oma, kilpavoimistelun kattava vakuutus.

Lisenssin ostamisessa tulee olla tarkkana ja muistaa, että STVK ei vakuuta kilpavoimistelijoita. Tämän takia suosittelemme kaikille kilpa- ja harrastekilparyhmissä voimisteleville lisenssin ja vakuutuksen hankkimista, vaikka tarkoitus ei olisikaan kilpailla kauden aikana.

Lisenssi maksaa hankkimisajankohdasta riippumatta aina saman verran, joten se kannattaa hankkia heti syyskuun alussa. Näin vakuutus on heti voimassa eikä tule ongelmia kilpailuihin ilmoittauduttaessa.

Lue lisää lisensseistä, vakuutuksista ja toimintaohjeista tapaturman sattuessa OP Vakuutuksen tai Suomen Voimisteluliiton sivuilta.

Lisenssin voi hankkia Hoika Jäsentieto -sivuilta.

PDF-tiedostoYleiset kilpailu- ja kurinpitosäännöt 2015.pdf (217 kB)
Suomen Voimisteluliiton yleiset kilpailu- ja kurinpitosäännöt