STVK

 

Kilpatelinevoimistelun
kustannukset

Kilpatelinevoimistelu on kohtuuhintaista

Telinevoimistelun harjoitusmaksuilla palkataan osaavat valmentajat ja varmistetaan mahdollisimman turvallinen voimisteluympäristö. Harjoitusmaksuilla tuetaan jokaisen voimistelijan kehittymistä sekä samalla ylläpidetään ja lisätään seuran ja valmennuksen tietotaitoa ja osaamista.

Kilpa- ja harrastekilpavoimistelijoiden kustannukset syntyvät seuraavista osista:

 • Seuran harjoitusmaksut alkaen 370 – 450 euroa kaudessa
  • Maksetaan kolme kertaa vuodessa.
  • Kesäkauden maksu on hieman halvempi.
 • Jäsenmaksu 25 euroa vuodessa
 • Voimisteluasut (noin 20–100 euroa/kpl)
  • STVK:n Facebook-kirppikseltä voi etsiä käyttyjä
 • Remmit, lämsät, nilkkapainot ynnä muut varusteet (yhteensä muutamia kymmeniä euroja)
 • Lisenssi ja vakuutus
  • Miesten tai naisten kilpailulisenssi ja vakuutus 141 euroa/vuosi
  • Nuoremmille voimistelijoille Stara-lisenssi ja vakuutus 14 euroa/vuosi
 • Kilpailumaksut (30 euroa/kilpailu) järjestävälle seuralle
 • Kilpauran edetessä kustannuksia syntyy usein myös matkustamisesta ja leireille osallistumisesta.

Moneen muuhun kilpaurheiluun verrattuna telinevoimistelu on edullinen harrastus, vaikka kaikki STVK:n valmentajat ovat ammattilaisia.

Harjoitusmaksut

Harjoitusmaksun suuruus riippuu muun muassa viikoittaisten harjoituskertojen lukumäärästä ja harjoittelijan tasosta. Kilpavoimistelijoille tulee vuodessa kolme harjoitusmaksua.

Syksyllä maksettu harjoitusmaksu kattaa syyskauden syyskuusta joulukuuhun. Kevätkauden maksu tulee tammi–huhtikuulta. Kesän maksu laskutetaan touko–elokuulta.

Sisarusalennus on 15 euroa. Se myönnetään toisesta sisaruksesta alkaen.

Kauden harjoitusmaksu laskutetaan kauden alussa. Maksamalla harjoitusmaksu eräpäivään mennessä varmistetaan, ettei voimistelija menetä oikeuttaan osallistua harjoituksiin.

Mikäli haluaa lopettaa kilpavoimistelun, kannattaa siitä ilmoittaa toimitusjohtajalle sähköpostitse hyvissä ajoin ennen maksujakson loppumista. Kesken kauden lopettaneille ei palauteta jo laskutettua tai maksettua harjoitusmaksua. Mikäli harjoitusta ei voida järjestää STVK:sta riippumattamasta syystä (esimerksi harjoitustilat ovat urheilu- tai muun suurtapahtuman käytössä), harjoitusmaksua ei palauteta tai hyvitetä. STVK pyrkii kuitenkin aina järjestämään korvaavan harjoituskerran.

Pidemmälle edenneiden, neljä kertaa viikossa tai useammin harjoittelevien kilparyhmien maksut ovat hieman kalliimpia kuin harrastusta aloittavien kilparyhmäläisten. Kilparyhmien kausimaksut maksetaan kolme kertaa vuodessa, sillä kilparyhmien kausi on ympärivuotinen. Kesän harjoitusmaksu on lomien takia hieman alhaisempi kuin kevään ja syksyn maksut.

Jäsenmaksu

Jokaisen voimistelijan on oltava STVK:n jäsen. Jäsenmaksu on 25 euroa ja se laskutetaan toimintavuoden ensimmäisen laskun yhteydessä. Jäsenmaksukausi on seuran toimintavuosi 1.9. – 31.8.

STVK ei tavoittele taloudellista voittoa

Kaikki STVK:n harjoitusmaksu- ja jäsenmaksutulot käytetään voimistelun kustannusten maksamiseen. Kuluja syntyy muun muassa valmentajien ja ohjaajien palkoista, tilavuokrista ja seuran toimiston ylläpidosta.

Kilparyhmäläisten vanhempien talkootyöllä katetaan osa seuran kuluista. Talkootyö on arvokasta, sillä se vähentää tarvetta korottaa harjoitusmaksuja. Tärkeintä talkootyötä on osallistuminen seuran omien kilpailujen järjestämiseen kerran vuodessa.

Lisenssit ja vakuutusmaksut

Kilpavoimistelijoiden tulee ostaa lisenssi eli kilpailulupa suoraan Suomen Voimisteluliiton verkkosivuilta, josta löytyy myös lisätietoa lisensseistä ja niiden hankinnasta. Kilpavoimistelijoiden tulee itse hankkia myös vakuutus joko lisenssin yhteydessä tai muuten.

STVK tukee kilpavoimistelijoita

Harjoitusmaksuista voidaan myöntää alennusta vähävaraisille, mutta lahjakkaille kilpavoimistelijoille. Seuran hallitus päättää vuosittain tuen saajat ja määrän hakemusten perusteella.

Taloudellisen tilanteen salliessa STVK tukee myös osallistumista Suomen Voimisteluliiton maajoukkueiden esivalmennusryhmiin ja varsinaiseen maajoukkuetoimintaan maksamalla 20 % liiton perimistä leirimaksuista.

Tukien tavoitteena on varmistaa etteivät lahjakkaat kilpavoimistelijat lopeta harrastusta taloudellisista syistä.