STVK

 

Telinevoimistelu oheisharjoitteluna

Telinevoimistelu on erinomainen oheisharjoittelun muoto eri lajien harrastajille, koska se kehittää motoriikkaa laaja-alaisesti. Oheisharjoituksissa yhdistyvät liikkuvuuden, kehonhallinnan ja voiman kehittäminen. Voimaharjoittelussa vastuksena on oman kehon paino.

Lajiharjoittelun tueksi telivoimistelu tuo monipuolisuutta, joka tukee oman lajin parissa tehtävää työtä. Liikkuvuuden kautta urheilija pystyy laajentamaan liikeratojaan ja kehittämään voimantuottoa ja nopeusominaisuuksia. Parempi kehonhallinta näkyy kehittyvänä tasapainona ja parempana kykynä tehdä teknisesti vaikeita suorituksia vaikeissa asennoissa, kuten esimerkiksi jalkapallon saksipotkua. Vahvistamalla kehoa urheilija ehkäisee virheasennoista johtuvia loukkaantumisia ja oikeilla suoritustekniikoilla myös rasitusvammat vähenevät.

Monet eri lajien urheilijat ovat saaneet tukea omaan lajiharjoitteluun telinesalilta. Kehonpainolla tehtävän harjoittelun siirtovaikutus omaan lajiin on merkittävä.

Oheisharjoittelu itsessään ei ole uusi harrastus, vaan sen tarkoitus on kehittää ominaisuuksia, joista on hyötyä omassa lajissa.

Oli lajisi mikä tahansa niin ota yhteyttä, niin suunnitellaan harjoittelukokonaisuus, joka tukee tavoitteitanne päälajissa.

UUTUUS KEVÄÄLLE 2021

Kässäriklubi 7-14-vuotiaille tytöille ja pojille

Käsilläseisontaklubi eli Kässäriklubi sopii niin uudelle harrastajalle kuin jo telinevoimistelua harrastavalle koululaiselle. Kässäriklubin tavoitteena on kehittää ja tukea telinevoimistelun kannalta tärkeimpiä taitoja, kuten kehonhallintaa, akrobatiaa, liikkuvuutta ja voimaa. Tästä syystä Kässäriklubi on äärimmäisen hyvä harjoitusmuoto muun harrastuksen kaveriksi tai aloittelevalle voimistelijalle. Harjoittelu tapahtuu salissa erilaisia välineitä hyödyntäen.

Harjoitukset koostuvat lämmittelystä, erilaisista käsilläseisonnan variaatioiden harjoittelusta, akrobatiasta sekä lihaskunto- ja liikkuvuusharjoittelusta. Ryhmässä harjoitellaan mm. käsilläseisontaa, käsilläseisontakuperkeikkaa, muita kässärivariaatioita, haarapunnerrusta, kärrynpyöriä, arabialaista sekä siltakaatoja eteen ja taakse.

Harrasteryhmien kausi on la 9.1.2021 – su 30.5.2021.

Kurssi sopii kouluikäisille tytöille ja pojille harrastustaustasta riippumatta.

Kässäriklubin kausi alkaa tammikuussa  ja sen hinta on 190 €.

 

Valitse sopiva ryhmä ja ilmoittaudu mukaan syksyn 2020 ryhmiin!

Keskiviikko

19.00-20.00
Kässäriklubi 7-14 v
Olympiastadion