STVK

 

Telinevoimistelu oheisharjoitteluna

Telinevoimistelu on erinomainen oheisharjoittelun muoto eri lajien harrastajille, koska se kehittää motoriikkaa laaja-alaisesti. Oheisharjoituksissa yhdistyvät liikkuvuuden, kehonhallinnan ja voiman kehittäminen. Voimaharjoittelussa vastuksena on oman kehon paino.

Lajiharjoittelun tueksi telivoimistelu tuo monipuolisuutta, joka tukee oman lajin parissa tehtävää työtä. Liikkuvuuden kautta urheilija pystyy laajentamaan liikeratojaan ja kehittämään voimantuottoa ja nopeusominaisuuksia. Parempi kehonhallinta näkyy kehittyvänä tasapainona ja parempana kykynä tehdä teknisesti vaikeita suorituksia vaikeissa asennoissa, kuten esimerkiksi jalkapallon saksipotkua. Vahvistamalla kehoa urheilija ehkäisee virheasennoista johtuvia loukkaantumisia ja oikeilla suoritustekniikoilla myös rasitusvammat vähenevät.

Monet eri lajien urheilijat ovat saaneet tukea omaan lajiharjoitteluun telinesalilta. Kehonpainolla tehtävän harjoittelun siirtovaikutus omaan lajiin on merkittävä.

Oheisharjoittelu ei ole uusi harrastus, vaan sen tarkoitus on kehittää ominaisuuksia, joista on hyötyä omassa lajissa.

Oli lajisi mikä tahansa niin ota yhteyttä, niin suunnitellaan harjoittelukokonaisuus, joka tukee tavoitteitanne päälajissa.