Suunnitelmallista valmennusta

STVK haluaa jatkuvasti edistää valmentajien ja ohjaajien osaamista. Seuran toiminnan kulmakivenä ovat pätevät, valmennustyössä viihtyvät ohjaajat ja valmentajat, jotka kehittävät toimintaa yhdessä seuran johtokunnan kanssa.

Yhtenä seuran tavoitteena on kansainvälisten huippuvoimistelijoiden kasvattaminen. Tämän saavuttamiseksi STVK:ssa kiinnitetään erityistä huomiota valmennuksen suunnitelmallisuuteen.

Seurassamme toimii viisi päätoimista ammattivalmentajaa. Päävalmentaja Lyova Harutyunyan toimii myös valtakunnallisena naisten telinevoimistelun maajoukkueringin vastuuvalmentajana. Hänen lisäkseen STVK:n ammattivalmentajia ovat Lilja Hämäläinen, Olena Polishchuk, Tigran Melkonyan sekä Sana Wahab Marif. Kullakin heistä on yksi tai useampi oma kilparyhmä. He tukevat myös harrastekilparyhmien valmennusta ja osa valmentaa myös harrasteryhmiä. Lisäksi toiminnanjohtaja Sonja Tapionlinna valmentaa yhtä tyttöjen kilparyhmää.

Päätoimisten valmentajien lisäksi seurassamme on noin 20 tuntiohjaajaa, jotka ovat pääosin nykyisiä tai entisiä kilpavoimistelijoita. Heistä monella on kokemusta telinevoimistelusta maajoukkuetasolta ja onpa joukossa useampi Suomen mestarikin. Tuntiohjaajat toimivat lähinnä harrasteryhmissämme, mutta osa on myös apuohjaajina kilparyhmissä. Tuntiohjaajien toiminnasta vastaa ja sitä kehittää harrastekoordinaattori Joanna Yiannakou.

Kaikki STVK:n tuntiohjaajat suorittavat Suomen Voimisteluliiton 35 tunnin Jumppakoulu-koulutuksen, jossa opitaan lasten ja nuorten harrastevoimistelun ohjauksen perusteet.

 

Lilja on STVK:n kokenein valmentaja
Seidi voimisteli useita vuosia huipputasolla STVK:ssa, mutta keskittyy nyt lääketieteen opintoihin. Hän valmentaa mm. harrastekilparyhmää.
Harrasteryhmien ohjaajia