Telinevoimistelun kustannukset

Telinevoimistelun harjoitusmaksuilla katetaan seuran valmennus- ja hallintokustannukset sekä tilavuokrat.

STVK panostaa valmentajiensa ja ohjaajiensa ammattitaitoon ja kehittymiseen. Seuralla on viisi kuukausipalkkaista ammattivalmentajaa sekä noin 20 tuntivalmentajaa ja –ohjaajaa.

STVK ei tavoittele taloudellista voittoa, vaan kaikilla harjoitus- ja jäsenmaksutuloilla maksetaan voimistelun järjestämiskustannuksia. Voimistelun hinta voimistelijoille syntyy seuraavista osista:

  • harjoitusmaksut
  • jäsenmaksu
  • voimisteluasut (noin 20–100 €/kpl)

Lisäksi kilpavoimistelijoille tulee seuraavia kuluja:

  • remmit, lämsät, nilkkapainot sekä muut mahdolliset varusteet (yhteensä muutamia kymmeniä euroja)
  • lisenssi- ja vakuutusmaksut (noin 130 €/vuosi)
  • kilpailumaksut (30 €/kilpailu)
  • kilpauran edetessä kustannuksia syntyy usein myös matkustamisesta sekä kotimaan ja ulkomaan leireille osallistumisesta.

Moneen muuhun lajiin verrattuna telinevoimistelu on edullinen harrastus.


Harjoitusmaksut

Harjoitusmaksun suuruus määräytyy muun muassa viikoittaisten harjoituskertojen määrästä ja harrastuksen tasosta. Harjoitusmaksu maksetaan kaksi kertaa vuodessa: syksyllä ja keväällä.

Syksyllä maksettu harjoitusmaksu kattaa syyskauden syyskuusta noin joulukuun puoleen väliin. Syyskauden maksaneille tarjotaan paikkaa samasta harjoitusryhmästä myös kevätkaudeksi ennen yleisen ilmoittautumisen alkua. Jos paikkaa ei ota vastaan, avataan se uusille voimistelijoille.

Alkuvuonna maksettu harjoitusmaksu kattaa kevätkauden tammikuusta vappuun.

Kilparyhmien harjoitusmaksut maksetaan kolme kertaa vuodessa, sillä kausi jatkuu ympäri vuoden. Kesän maksu on hieman alhaisempi kesäloman takia.

Naperoklubi tai temppuklubi1 x 45 min / viikko155 euroa
Temppuklubi1 x 60 min / viikko190 euroa
Lasten tai nuorten harrasteryhmä 1 x 90 min / viikko250 euroa
Lasten tai nuorten harrasteryhmä, harrastekilparyhmä tai kilparyhmä2 x 90 - 120 min / viikko365 euroa
Lasten tai nuorten harrasteryhmä, harrastekilparyhmä tai kilparyhmä3 x 90 - 120 min / viikko445 euroa
Aikuisten telinevoimistelu1 x 90 min / viikko255 euroa
Aikuisten telinevoimistelu2 x 90 min / viikko430 euroa
Aikuisten telinevoimistelu3 x 90 min / viikko585 euroa


Kilparyhmien harjoitusmaksut määräytyvät harjoituskertojen ja harjoitusten keston mukaan. Harjoituksia on eri-ikäisillä kilparyhmäläisillä 3-8 kertaa viikossa 2-4 tuntia kerrallaan, niin että eniten on Suomen huipputasolla ja sitä tavoittelevilla. Näistä harjoitusmaksuista saa tarkempaa tietoa STVK:n toimistosta.

Sisarusalennus kausimaksusta on 15 euroa. Se myönnetään toisesta sisaruksesta alkaen.

Kauden harjoitusmaksu laskutetaan ilmoittautumisen jälkeen. Maksamalla harjoitusmaksun eräpäivään mennessä varmistetaan, ettei voimistelija menetä oikeuttaan osallistua harjoituksiin.

Kesken kauden lopettaneille ei palauteta jo laskutettua tai maksettua harjoitusmaksua. Mikäli harjoitusta ei voida järjestää STVK:sta riippumattamasta syystä (esimerkiksi harjoitustilat ovat urheilu- tai muun suurtapahtuman käytössä), harjoitusmaksua ei palauteta tai hyvitetä. STVK pyrkii kuitenkin aina järjestämään korvaavan harjoituskerran.

Jäsenmaksu

Jokaisen seurassa voimistelevan on oltava STVK:n jäsen. Jäsenmaksukausi on seuran toimintavuosi eli 1.9. – 31.8. Jäsenmaksu on 25 euroa ja se laskutetaan erikseen toimintavuoden ensimmäisen harjoitusmaksulaskun jälkeen.

STVK ei tavoittele taloudellista voittoa

Kaikki STVK:n harjoitusmaksu- ja jäsenmaksutulot käytetään voimistelun kustannusten kattamiseen. Kuluja syntyy muun muassa valmentajien ja ohjaajien palkoista, tilavuokrista ja seuran hallinnosta.

Kilparyhmäläisten vanhempien talkootyöllä katetaan osa seuran kuluista. Talkootyö on arvokasta, sillä sen avulla harjoitusmaksut voidaan säilyttää nykyisellä tasollaan.

 

Lisenssit ja vakuutusmaksut

Kilpavoimistelijoiden tulee ostaa lisenssi eli kilpailulupa Suomen Voimisteluliiton verkkosivuilta, josta löytyy myös lisätietoa lisensseistä ja niiden hankinnasta.

Kaikkien kilpavoimistelijoiden tulee olla vakuutettuja voidakseen osallistua kilpailuihin. Vakuutuksen voi hankkia joko lisenssin yhteydessä Suomen Voimisteluliiton kumppanilta tai omasta vakuutusyhtiöstä.

Naperoklubin, Temppuklubin ja muiden harrasteryhmien harjoitusmaksu sisältää Jumppaturva-vakuutuksen.

 

Ilmoittautuminen harrasteryhmiin

Ilmoittautuminen naperoklubiin (1,5–3-vuotiaat)

Ilmoittautuminen temppuklubiin (4–6-vuotiaat)

Ilmoittautuminen lasten ja nuorten harrasteryhmiin (7–15-vuotiaat)

Ilmoittautuminen aikuisten harrasteryhmiin (16-vuotiaat ja vanhemmat)