STVK on lasten ja nuorten urheilun tähtiseura.

Tähtimerkki viestii siitä, että seura luo lapsille ja nuorille turvallisen, kehittävän ja innostavan ympäristön harrastaa ja urheilla. Seura täyttää seuran johtamisen ja lasten urheilun laatutekijät, ja on osa suurempaa seuraverkostoa, joka kehittyy yhdessä ja oppii toisiltaan hyviä käytäntöjä. Tähtiseurassa jokainen saa urheilla omalla tavallaan hyvässä seurassa!

Esittely

Suomen Taitovoimisteluklubin visio
STVK on Suomen johtava telinevoimisteluseura 2020-luvulla.

Suomen Taitovoimisteluklubin missio
Telinevoimistelua harrastajista huippuihin.

 

Suomen Taitovoimisteluklubin eli STVK:n perustajat halusivat nostaa Suomen telinevoimistelun tasoa keräämällä lahjakkaita telinevoimistelijoita ympäri Suomen korkeatasoiseen valmennukseen. Tästä ajatuksesta juontaa juurensa myös seuran nimi.

Toiminta käynnistettiin vuonna 1978 Munkkivuoren lukiossa, jossa telineet pystytettiin voimistelusaliin harjoitusten ajaksi. Treenien jälkeen tila jouduttiin tyhjentämään muuhun käyttöön.

Telinevoimistelun erikoistuneena seurana STVK on aina panostanut valmennuksen suunnitelmallisuuteen ja laatuun. Seuran hyvin hoidettu hallinto tukee tätä ajatusta. STVK:n kilpavoimistelijat ovat voittaneet satoja SM-mitaleita ja menestyneet myös kansainvälisesti. Tällä hetkellä naisten ja miesten telinevoimistelun eri luokissa kilpailevia tai ensimmäisiin luokkakilpailuihinsa valmistautuvia voimistelijoita on yli sata.

STVK:n toiminnassa on mukana yli 700 voimistelijaa. Valtaosa heistä voimistelee eri-ikäisille suunnatuissa harrasteryhmissä. Harrastajille STVK tarjoaa mahdollisuuden hauskaan, monipuoliseen ja kehittävään harjoitteluun.

Seuran perustamisajatuksen velvoittamana STVK on aina ollut Suomen parhaiten menestyviä telinevoimisteluseuroja, mutta tulevina vuosina tavoitteet ovat vielä korkeammalla. Haluamme tarjota missiomme mukaisesti telinevoimistelua kaikille – harrastajista huippuihin.