STVK

 

STVK loistaa edelleen Tähtiseurana

26.11.2018

STVK on hyväksytysti auditoitu uudelleen tähtiseuraksi lasten ja nuorten osa-alueella.

Tämä kertoo siitä, että seura luo lapsille ja nuorille turvallisen, kehittävän ja innostavan ympäristön harrastaa ja urheilla, mutta myös siitä, että seura pyrkii kehittymään ja jatkuvasti parantamaan toimintaansa. Uudelleenauditointi on hieman kuin mestaruuden puolustaminen – vaatii enemmän kuin mestaruuden voittaminen, sillä tasoa pitää nostaa eikä sama vanha enää riitä.

Tähtimerkki on myös lupaus laadusta nykyisille ja uusille seuran jäsenille ja auditointi näyttää, että tulevaisuuttaa rakennetaan jo tänään. Tähtimerkki on osoitus modernista, ketterästä ja inhimillisestä toimintatavasta, joka sopii kaikille liikkujille ja urheilijoille. Se vastaa erilaisten yksilöiden tarpeisiin, mutta myös kehittyy heidän mukanaan.

Mikä on Tähtiseura ja tähtimerkki?

Tähtiseura on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen uusi seurojen laatuohjelma, joka tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa. Laatuohjelma auttaa seuroja kehittämään sen itse valitsemia osa-alueita modernien työkalujen ja toimintatapojen avulla yhdessä muiden laatuseurojen kanssa.

Olympiakomitea, lajiliitot ja aluejärjestöt ovat yhdessä luoneet Tähtiseura-laatuohjelman, jonka tavoitteena on suomalaisen urheiluseuratoiminnan kokonaisvaltainen kehittäminen. Ohjelman tunnuksena on Tähtimerkki, joka viestii siitä, että seura täyttää kohderyhmäkohtaiset sisältövaatimukset ja johtamisen laatutekijät. Tähtimerkin saaneet seurat toimivat osana maanlaajuista jatkuvan kehittämisen verkostoa, jossa seurat saavat tukea omaan toimintaansa ja jakavat hyviä käytäntöjään. Tähtiseurat tunnettiin aikaisemmin nimellä Sinettiseura.