STVK

 

Telinevoimistelun kevätkausi alkaa helmikuun alussa

29.01.2021

Iloisia uutisia! Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on päättänyt, että alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten liikuntatoiminta avautuu Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan kaupunkien hallinnoimissa sisätiloissa.

STVK:n telinevoimistelun kilpa-, harrastekilpa- ja harrasteryhmien kevätkausi alkaa Töölön Kisahallissa, Liikuntamyllyssä, kouluilla ja Olympiastadionilla maanantaista 1.2.2021 alkaen normaalien harjoitusaikataulujen mukaan. Oman kilpa- tai harrastekilparyhmän valmentaja tai harrastekoordinaattori tiedottavat mahdollisista poikkeuksista.

Aikuisten ja lasten yhteinen Naperoklubi on tauolla ainakin helmikuun loppuun saakka, kuten myös aikuisten telinevoimistelu. Kaikki nyt käynnissä olevat etä- ja ulkotreenit keskeytyvät 1.2. lukien.

Lasten ja nuorten voimistelussa sisätiloissa noudatetaan erityisiä terveysturvallisuusohjeita, jotta voimistelu olisi mahdollisimman turvallista meille kaikille:

 • Treeneihin voi osallistua vain terveenä. Salille ei saa tulla nuhaisena, yskäisenä tai kuumeisena.
 • Ohjaajat ja 12 vuotta täyttäneet osallistujat käyttävät kasvomaskia, mikäli ei ole terveydellistä estettä kasvomaskin käyttämiselle. Kasvomaskin käyttöä edellytetään kaikissa muissa tilanteissa paitsi urheilijoilta harjoitusten aikana.
 • Käsihygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota. Kädet pestään huolellisesti ennen harjoituksia ja niiden jälkeen.
 • Harrastusryhmien koot mitoitetaan siten, että osallistujat voivat säilyttää turvavälin. Suurissa tiloissa voi toimia useampia ryhmä kuitenkin siten, että ryhmät eivät ole keskenään kontaktissa.
 • Toiminta toteutetaan tavalla, jossa lähikontaktit vähenevät merkittävästi. Telinevoimistelussa kiinnitetään erityistä huomiota kontaktien välttämiseen eri ryhmiin kuuluvien voimistelijoiden kesken.
 • Pukeutumis- ja peseytymistiloja käytetään vain, jos se on täysin välttämätöntä.
 • Harrastukseen saattajat, kuten vanhemmat, eivät saa tulla sisätiloihin. Alle kouluikäiset voi kuitenkin saattaa sisätiloihin. Saattajilla tulee olla kasvomaski, eivätkä he saa jäädä sisätiloihin odottamaan.
 • Kulku Kisahallille on vain Paavo Nurmen kujan puolelta. Mannerheimintien puolen ovet ovat kiinni.
 • Liikuntamyllyssä harjoittelevat alle 7-vuotiaiden ryhmät kulkevat sisään metroaseman vierestä pääovesta. Vanhempi saa saattaa lapsen sisätiloihin ja odottaa, että valmentaja hakee voimistelijat aulasta. Yli 7-vuotiaat voimistelijat kulkevat Liikuntamyllyn telinesaliin valmentajan johdolla parkkipaikan B-rapun kautta. Valmentaja hakee ryhmän parkkipaikalta ja vie saliin. Harjoituksen jälkeen valmentaja saattaa voimistelijat ulos.
 • Kilpailuja ei järjestetä.

   STVK:lla on vastuu huolehtia lasten ja nuorten hyvinvoinnista. Kaverisuhteet, onnistumisen kokemukset ja liikunta ovat elintärkeitä lasten ja nuorten kasvun ja kehityksen kannalta. Siksi harrastustoimintaa avataan kaupungin ohjeiden mukaan rajoitetusti ja erityisjärjestelyillä. On tärkeää muistaa, että kaikkien toiminta vaikuttaa sekä omaan että toisten turvallisuuteen ja terveyteen.

   Tervetuloa taas voimistelemaan! Harrasteryhmien kevätkauden vapaille paikoille voit ilmoittautua täällä.