STVK

 

Huikeaa menestystä SM-kisoista

27.05.2018

STVK:n Top Teamin voimistelijat voittivat viisi Suomen mestaruutta Tuusulassa järjestetyissä telinevoimistelun SM-kilpailuissa.

Naisten telinevoimistelun mestaruusviikonlopun avasi perjantainen juniorien neliottelu, jonka voitti Nitta Nieminen (TV). STVK:n voimistelijoista Sara Loikas sijoittui hienosti viidenneksi pistein 44,950 ja juniori-SM:n ensikertalainen Elin Pawli kymmenenneksi 43,250 pisteellä.

Tyttöjen neliottelu oli samalla karsinta telinefinaaleihin, joihin pääsi kunkin telineen kahdeksan parasta. Sara sai finaalipaikan kolmelle telineelle ja Elin yhdelle.

Launtaina kisaaminen aloitettiin naisten neliottelulla. Hallitseva mestari Maija Leinonen ei pystynyt tekemään koko ottelua Moskovan leirillä loukkaantuneen nilkkansa takia, joten mestaruuden voitti Helmi Murto (TuUL). STVK:n Top Team osoitti kuitenkin vahvuutensa kun ensimmäistä vuotta naisten sarjassa kilpaileva Enni Kettunen sai SM-hopeaa 48,500 pisteellä jääden mestaruudesta vain 0,3 pistettä. Niin ikään naisten SM-kisan ensikertalainen Sani Mäkelä sai 48,050 pistettä ja SM-pronssia. Ennin ja Sanin hienoihin suorituksiin jäi vielä korjattavaakin, joten tästä on hyvä lähteä parantamaan loppukauden katsastuksiin ja arvokisoihin. STVK:n neliottelumenestystä täydensivät Lilian Langenskiöld 5. sijalla (45,550 p.) ja Isabella Ahlblad 9. sijalla (45,000 p.).

Myös naisissa neliottelusta pääsi telinefinaaleihin kahdeksan parasta telineittäin. STVK:n kaikki voimistelijat saivat finaalipaikkoja, yhteensä peräti 14 kpl. Erityisesti puomilla loisti Maija ja näytti mistä hänet on tehty: kipeä nilkka ei estänyt karsinnan ylivoimaista voittoa.

Lauantain kisat päätettiin juniorien telinefinaaleilla, joissa Sara sai permannolta SM-hopeaa ja nojapuilta jaetun SM-hopeamitalin. Hypyssä Sara oli seitsemäs. Nojapuilla Elin keräsi hyvää kokemusta ja oli kahdeksas.

STVK omaa luokkaansa naisten telinefinaaleissa

Sunnuntaina kisat päätettiin naisten telinefinaaleilla.

Sani oli suorastaan ylivoimainen hypyn finaalissa ja sai SM-kullan 13,500 pisteellä. Enni puolestaan nousi toiseksi ylimmälle korokkeelle hopeamitalin kanssa. Lilian ja Isabella täydensivät STVK:n menestystä neljännellä ja viidennellä sijalla.

Nojapuut on aina ollut STVK:n vahva teline. Tällä kertaa odotukset jopa ylittyivät, kun Maija ja Enni jakoivat ykkössijan 12,533 pisteellä ja saivat molemmat SM-kultamitalin. Lilian ja Sani olivat sijoilla neljä ja viisi.

Puomilla Maijan varmuus oli omaa luokkaansa ja kulta irtosi 12,667 pisteellä. Isabella nappasi hienosti hopean tyylikkäällä esityksellään. Enni sijoittui neljänneksi ja Sani seitsemänneksi.

Permannollakin mestaruus tuli Kisahallille, kun Enni voimisteli 12,400 pistettä ja toi STVK:lle seuran historian 83:nnen Suomen mestaruuden. Sani oli finaalin viides.

STVK kiittää Voimisteluseura Keski-Uusimaata sujuvista kisajärjestelyistä ja hienosta kisafiiliksestä!

Tulokset

STVK:n Suomen mestarit