Mitaleita kauden päätösviikonlopusta

12.11.2017

STVK:n SM-joukkueessa voimistelivat Elina, Isabella, Sani ja Emilia
STVK:n SM-joukkueessa voimistelivat Elina, Isabella, Sani ja Emilia
Pronssia E-luokan joukkuekilpailusta
Pronssia E-luokan joukkuekilpailusta
Pronssia v. 2017 JunnuGym-sarjasta
Pronssia v. 2017 JunnuGym-sarjasta

NTV:n kausi huipentui joukkuekilpailuihin ja MTV:n JunnuGym-finaaliin

Naisten telinevoimistelun syyskauden perinteinen päätöskilpailu, seurojen välinen JunnuGym kisattiin viikonloppuna Turussa. STVK osallistui Pyrkivä Gymnasticsin järjestämään kilpailuun kuudessa eri luokassa. Vain F-luokka jäi ilman STVK:n joukkuetta.

Jokainen luokka kilpailtiin periaatteella 16/4/3 eli yhteen luokkaan osallistuvassa joukkueessa saa olla enintään 16 voimistelijaa, joista neljä tekee kunkin telineen. Joukkueen tuloksiin lasketaan kolme parasta suoritusta jokaiselta telineeltä.

E-luokka

Kilpailut alkoivat perjantaina kilpalinjan E-luokalla, jonka sääntöjä oli muutettu viime vuodesta. Tänä vuonna luokkaan saivat osallistua kilpalinjalla enintään E-luokassa kilpailevat.

STVK:n nelihenkinen joukkue nappasi hienosti pronssimitalit. Joukkueessa voimistelivat Vienomari Jääskeläinen, Jade Norrback, Katariina Pietarinen ja Anni Rauhala. Yksittäisenä suorituksena joukosta erottui Katariinan puomisarja, joka oli koko kilpailun ylivoimaisesti paras.

B-luokka

Lauantaiaamu alkoi B-luokan kilpailulla, jossa STVK:n nuoren joukkueen sijoitus oli lopulta kymmenes 101,400 pisteellä. Vesta Torkel kilpaili kaikilla telineillä ja esitti joukkueen parhaita suorituksia. Hänen lisäkseen joukkueessa olivat Maisa Haapkylä, Mila Heng, Tilda Laukkanen, Loviisa Lehtinen, Lilia Ronkainen ja Tilda Tähkäpää.

Joukkue-SM

Lauantaina ohjelmassa oli myös joukkue-SM-kilpailu, joka käytiin FIG:n naisten ja juniorien säännöillä. STVK:n joukkue oli supistunut nelihenkiseksi, kun Maija ja Sanni olivat sivussa loukkaantumisten takia.

Viime vuoden mestaruuden puolustaminen ei onnistunut tällä kertaa ja joukkue sijoittui neljänneksi 136,900 pisteellä. Parantamisen varaa jäi koko joukkueelle etenkin nojapuilla ja puomilla. Sani Mäkelä oli kuitenkin kisan paras sekä hypyssä että permannolla.

Joukkueessa kisasivat Isabella Ahlblad, Elina Ahmala, Emilia Kemppi ja Sani Mäkelä. 

D-luokka

Lauantain päätti D-luokka, jossa STVK sijoittui kymmenenneksi pistein 97,850. STVK:ta edustivat Verna Kauppinen, Mette Kilpikivi, Miila Lee ja Emmi Pietarinen. 

C-luokka

Sunnuntai avattiin C-luokalla. STVK:n joukkueen sijoitus oli mukavasti viides pistein 103,850. Emma-Amelie Suurnäkki sai kisassa toiseksi eniten pisteitä ja nuori Julia Wallius oli hienosti seitsemäs. Heidän lisäkseen joukkueessa olivat Emma Hortling, Maija Lauronen, Matilda Levoranta ja Iines Nilsson.

Open

Päätöspäivän toinen kilpailu oli uusi JunnuGym Open -luokka, johon saa osallistua kuka vain, kunhan on syntynyt 2002 tai on sitä nuorempi. Kilpailu käytiin maajoukkuelinjan 3. luokan vaatimuksilla.

STVK:n nuori joukkue sai pisteitä 136,550 ja ylti sijalle 11. Joukkueessa kilpailivat Lotta Hakkarainen, Minna Harju, Anna Lempiäinen, Paula Sipilä ja Tuuli Sipilä. Erityisesti Minna suoriutui kisasta hienosti saaden enemmän pisteitä kuin kukaan muu 2007-ikäluokan edustaja. Lotan hyppy puolestaan oli kilpailun toiseksi paras.

MTV JunnuGym-finaali

Marcus Pietarinen sijoittui Tampereen Sisun järjestämässä JunnuGym-sarjan finaalissa 5. luokan nuorempien neljänneksi. Tällä tuloksellaan Marcus nousi koko kauden kestäneen sarjan jaetulle pronssisijalle.

NTV Joukkue-SM ja JunnuGym -tulokset

MTV JunnuGym-finaalin tulokset

NTV JunnuGymin kisakuvia julkistetaan myöhemmin STVK:n kuvagalleriassa.