Maija neliottelun finaaliin universiadeissa

22.8.2017

Maija kisa-areenalla
Maija kisa-areenalla
Neliottelun finalisteja
Neliottelun finalisteja

Maija Leinonen suoriutui hienosti urakastaan Taiwanissa

Universiadit ovat kansainvälinen opiskelijoiden monilajinen urheilutapahtuma, joka järjestetään Kansainvälisen opiskelijaurheiluliiton alaisuudessa. Universiadit järjestetään aina parittomina vuosina. Olympialaisten tapaan kesä- ja talvilajien kisat järjestetään toisistaan erillään.

Tänä vuonna kesäuniversiadit järjestettiin Taiwanin pääkaupungissa Taipeissa, jonne osallistui kolme naisten telinevoimistelun taitajaa Suomen joukkueessa. Maijan lisäksi joukkueessa voimistelivat TV:n Annika Urvikko ja Veronika Vuosjoki.

Ensimmäinen kisa oli maanantaina naisten joukkuekilpailu, joka oli samalla karsinta neliottelun ja telineiden finaaleihin. Suomen joukkue sijoittui hienosti yhdeksänneksi kovatasoisessa kilpailussa, jonka voitti Venäjä. Maija saavutti neliottelun finaalipaikan 48,950 pisteellä, joka oikeutti karsinnan 15. sijaan. Annikan neliottelupisteet olivat 47,35 ja Veronikan 42,425. Suosikkitelineellään puomilla Maija ylsi finaalin varapaikkaan.

Tiistain neliottelufinaalissa Maija ei yltänyt aivan edellisen päivän tasoon. Muutama virheen jälkeen sarjat oikeuttivat 47,400 pisteeseen ja 18. sijaan. Mitalit menivät olympialaisissakin voimistelleille Romanian Larisa Iordachelle, Japanin Asuka Teramotolle ja Kanadan Elsabeth Blackille.

Kilpailu oli Maijalle hyvää harjoitusta ja kokemusta ennen syksyn MM-kisoja, jotka järjestetään Montrealissa lokakuun alussa.

Universiadien tulokset