Suomi kolmastoista tyttöjen EYOF-kisassa

27.7.2017

Suomen tyttöjen EYOF-joukkue. Kuva: Olympiakomitea.
Suomen tyttöjen EYOF-joukkue. Kuva: Olympiakomitea.

Sani Suomen joukkueessa Unkarissa

Euroopan Nuorten Olympiafestivaalit, European Youth Olympic Festival (EYOF) ovat Euroopan Olympiakomiteoiden luoma ja Kansainvälisen Olympiakomitean suojeluksessa järjestettävä kilpailutapahtuma eurooppalaisille nuorille urheilijoille. Joka toinen vuosi järjestettäviä kisoja isännöi tällä kertaa Unkarin Györ.

Suomen tyttöjen telinevoimistelujoukkue sijoittui kovatasoisessa joukkuekilpailussa 13. sijalle, kun mukana oli 30 joukkuetta. Joukkuetulos on hieno ja osoittaa Suomen telinevoimistelun menevän hyvään suuntaan. Parannus kahden vuoden takaiseen 20. sijaan oli selkeä.

Suomen joukkueessa voimistelivat Ada Hautala (OP), Sani Mäkelä (STVK) ja Iida-Maria Vänni (TV). Valmentajina matkassa olivat STVK:n Lyova Harutyunyan ja Kiepin Elisa Galeri.

Neliottelussa suomalaisista paras oli Iida-Maria 34. sijallaan. Telinekohtaisessa kilpailussa parhaan tuloksen teki Sani hypyn 20. sijalla. Ada puolestaan oli puomilla 21.

Poikien kisassa Suomen sijoitus oli 14. EsTT:n Robert Kirmes ylsi neliottelufinaaliin, jossa hän sijoittui kolmanneksitoista.

Tulokset